Film Plastic Soup Surfer in Filmhuis Purmerend

  • 0

Film Plastic Soup Surfer in Filmhuis Purmerend

Category:Nieuws Tags : 

Aanstaande zondag 4 maart wordt de film “From Source To Sea” vertoond in het filmhuis in Purmerend. Deze film gaat over de tocht van 1200 kilometer die de Plastic Soup Surfer (Merijn Tinga) maakte over de Rijn, peddelend op een surfplank gemaakt van zwerfafval. Hiermee vraagt hij aandacht voor het probleem van plastic vervuiling en de rol en verantwoordelijkheid van producenten hierbij.

De toegang is gratis, reserveren kan via filmhuispurmerend.nl

De Plastic Soup Surfer zal zelf aanwezig zijn, evenals Dirk Groot, alias de Zwerfinator, die de plastic flesjes waarmee de surfplank werd gemaakt opraapte in Purmerend. Tinga haalde deze flesjes op tijdens de tentoonstelling van zwerfafval van Groot op de Kaasmarkt in maart vorig jaar. De film wordt dus letterlijk aan de bron van het project getoond.

De spraakmakende film werd vorige week werd vertoond in de tweede kamer en en afgelopen dinsdag besteedde Brandpunt er ook aandacht aan. (Terugkijklink). In de film zien we hoe Tinga de Rijn afvaart van de schone oorsprong in Zwitserland tot aan de vervuilde uitmonding in de Nederlandse Noordzee. Het gaat over méér dan de tegenslagen van de Plastic Soup Surfer onderweg, het is een expeditie en een zoektocht naar kennis tijdens het volgen van het route waarop veel plastic uiteindelijk in zee terechtkomt, ofwel in de plastic soep.

Kijk hier naar de trailer van de film

De gratis vertoning van deze film van Eelke Dekker wordt mogelijk gemaakt door D66 Purmerend, die het zeer belangrijk vindt dat er meer bewustwording ontstaat omtrent de oorzaken en gevolgen van plastic zwerfafval.


About Author

Dirk Groot

Beroep: superheld - Vecht tegen: zwerfafval en Plastic Soep - Superkracht: kan in 1 seconde een #zwerfie rapen - Geeft gastlessen, lezingen en advies.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.