Recensies en aanbevelingen

Basisschool De Ark – IN DE KLAS

Welkom op de website van groep: Groep 7 S (2015) Plastic Soep Plastic soep… Wat is het? Waar komt het vandaan? Wat zijn de gevolgen? En belangrijker nog: Wat kunnen wij er aan doen? Dirk van de Plastic Soup Foundation heeft ons antwoord gegeven op deze vragen.


De Weidevenner

‘Het gebroken ruitje in het gebouw van de duurzaamheid’. Dit is de titel van de presentatie van Stichting Klean (Klagen Loont Echt Absoluut Niet) op maandagavond 7 maart, waarvoor heel Purmerend was uitgenodigd. De kleine zaal van Theater de Purmaryn was gevuld met belangstellenden voor deze door de gemeente georganiseerde gratis lezing over duurzaamheid.


Van IT projectmanager tot zwerfinator…

12/01/2016 – In het kader van de traditionele ‘wintercarrousel’ kwamen de leden van de zes gezamenlijke Rotaryclubs in de regio op 12 januari 2016 bijeen in het BurgGolf Hampshire hotel. Het werd een gezellige avond met heerlijk eten, een mooi glas wijn, goede gesprekken en een unieke inleiding van zwerfinator Dirk Groot.


OBS ’t Carrousel

Dirk Groot – de “Zwerfinator” was bij ons in de klas om een interessant verhaal te vertellen over hoe hij bezig is met het opruimen van zwerfafval. Hij liet zien dat al het afval op de aarde opgeruimd kan worden als ieder per dag maar 1 stuk afval op zou ruimen.