CUP COUNT CAMPAGNE

  • 0

CUP COUNT CAMPAGNE

Category:Nieuws Tags : 

Doe mee met onze campagne tegen zwerfafval plastic bekers / bekers met plastic!

De Plastic Soup Surfer en Zwerfinator willen een flinke reductie van dit zwerfafval én we willen de prijs van het opruimen daarvan bepalen. Waarom? Dat vertellen we hieronder.

We hebben daarvoor tienduizenden foto’s van zwerfafval drinkbekers nodig. De teller staat eind januari al op 30.000. Maar het moeten er nog veel meer worden.
Daarvoor hebben we jóúw steun nodig! Stuur ons jouw foto’s met de Plastic Avengers App.DOWNLOAD PLASTIC AVENGERS APP

DE PRIJS VAN ZWERFAFVAL

Het doel is dus niet alleen zwerfafval door miljoenen plastic bekers terugdringen, maar óók de prijs bepalen van het opruimen van drinkbekers.

Waarom? Vanaf begin 2023 moeten producenten vanwege de Single-use Plastics Richtlijn zwerfafval van hun producten tegengaan. Zij moeten gaan meebetalen aan het inzamelen en opruimen van zwerfafval. Om dat goed te laten verlopen gaan wij in 2022 die kosten bepalen.

DE PRIJS VAN HET OPRUIMEN

Tijdens de Cup Count Campagne gaan we data verzamelen over één plastic zwerfafval product: drinkbekers. Met zoveel mogelijk foto’s willen we de huidige hoeveelheid en verspreiding van plastic bekers in kaart brengen. Dat is nodig om een inschatting te kunnen maken van de opruimkosten.

We willen de prijs per beker bepalen. Hoeveel kost het om één beker op te ruimen? Hiermee gaan we naar de politiek, om ervoor te zorgen dat de hogere beker-prijs ook écht leidt tot het verdwijnen van zwerfafval.

HELP MEE!

Help je (opnieuw) mee foto’s te verzamelen met onze Plastic Avengers App? We hebben er weer tienduizenden nodig!

Download de Plastic Avengers App in de App Store of Play Store (gratis) en stuur ons foto’s van bekers die jij op straat of in de natuur ziet liggen


About Author

Dirk Groot

Beroep: superheld - Vecht tegen: zwerfafval en Plastic Soep - Superkracht: kan in 1 seconde een #zwerfie rapen - Geeft gastlessen, lezingen en advies.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.