De Zwerfinator op de stip bij Koffietijd

  • 0

De Zwerfinator op de stip bij Koffietijd

Category:Nieuws Tags : 

De Zwerfinator ging met Vivian Slingerland van RTL Koffietijd in het Vondelpark op zoek naar zwerfafval. Het park leek schoon, maar al snel bleek dat er veel meer lag dan verwacht.

Dirk vertelde aan Vivian dat hij niet alleen zwerfafval raapt omdat hij graag in een schone buurt woont, maar dat hij het vooral doet omdat plastic zwerfafval veel schade aan de natuur toebrengt en dat het uiteindelijk zelfs via de voedselketen in ons eten terecht komt.

Raapsteel Marieke vertelt verder dat ze de hele wereld ziet als haar tuin en het daardoor voor haar heel logisch is om zwerfafval op te rapen en Dirk doet voor hoe je een #zwerfie maakt, een selfie met een opgeraapt stuk zwerfafval. De oplettende kijker ziet ook dat Peter Siegel (DJ Ventilator) zwerfafval aan het oprapen is.

De zwerfinator noemt zich een vrolijke strijder tegen plastic soep, geeft gastlessen en verzorgt lezingen hierover en doet uitgebreid en gedetailleerd onderzoek naar zwerfafval en is groot voorstander van statiegeld naar alle drankverpakkingen. Uit zijn onderzoeken komt namelijk naar voren dat de helft van het zwerfafval hiermee kan worden voorkomen.

Het item bij RTL Koffietijd is hierboven te zien of via deze link.


About Author

Dirk Groot

Beroep: superheld - Vecht tegen: zwerfafval en Plastic Soep - Superkracht: kan in 1 seconde een #zwerfie rapen - Geeft gastlessen, lezingen en advies.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.