Iedereen gebruikt de cijfers van Zwerfinator

Er waren een paar mensen die me berichtjes stuurden over deze post op LinkedIn. Ze vroegen ik er nou van vond dat de voorzitter van Verpact (voorheen het Afvalfonds) aan mijn onderzoekscijfers refereert in hun berichtgeving over de blikjes en plastic flesjes in het zwerfafval. Ze zijn toch een beetje “je vijand” zo zeiden ze.


Het is een beetje dubbel. Enerzijds een eer natuurlijk, een erkenning. Maar dat is ook weer niet nieuw. Rijkswaterstaat gebruikt al een aantal jaar mijn gegevens, Inspectie Leefomgeving en Transport verwijst ernaar en ook Verpact deed dat al eerder. Anderzijds is het te zot voor woorden dat ze zelf geen goede metingen doen.

Maar ach, als het voor de goede zaak is, het doel heiligt de middelen enzo. En ik weet hierdoor dat ze mijn rapporten lezen. Hopelijk nemen ze mijn andere bevindingen ook serieus en gaan ze zorgen voor inname van platte blikjes en flesjes, zorgen ze voor statiegeld op alle plastic flesjes en nemen ze maatregelen zodat de etiketten van flesjes beter vast blijven zitten. Dan komt in mijn metingen vanzelf naar voren dat ze hun doelstellingen hebben gehaald.

Zou mooi zijn natuurlijk als ze mijn inzet en onderzoek en gratis cijfers en adviezen een keertje zouden waarderen met een donatie voor de Zwerfinator Foundation (ANBI) , die zich bezig houdt met verder ontwikkeling van zwerfafvalonderzoek. Momenteel wordt hard gewerkt aan AI-fotoherkenning. En van zo´n gift blijft niets aan de grijpstok van de Zwerfinator hangen. Die houdt zijn eigen broek wel op met onderzoeken, gastlessen en lezingen.

En u kunt zelf natuurlijk ook doneren. Kan heel simpel door een storting op NL50 TRIO 0320 6610 59 TNV de Zwerfinator Foundation.