Zwerfinator raapt zwerfafval tegen de hongersnood voor Giro555

  • 1

Zwerfinator raapt zwerfafval tegen de hongersnood voor Giro555

Category:Nieuws Tags : 

Dirk Groot – ook bekend als de Zwerfinator – zal op maandag 27 Maart 2017 zwerfafval gaan rapen en daarbij geld inzamelen voor de actie van Giro555 tegen de hongersnood in Afrika. Hij zal in zijn woonplaats Purmerend proberen 500 blikjes en flesjes te vinden en op te rapen. Mensen kunnen de actie steunen door 1 cent per opgeraapte #zwerfie te sponsoren via zijn actiepagina op de website van Giro555.

“De belangrijkste reden dat veel mensen zwerfafval rapen is dat plastic zwerfafval in ons eten komt. In de gebieden in Afrika waar hongersnood heerst vinden ze het momenteel helemaal niet erg als er plastic in hun eten zit, als er maar eten is. Als ik daar wat aan kan doen op deze manier, dan hebben we een win-win-situatie. Een schonere wereld en een aantal mensen die weer wat te eten hebben” zo motiveert Dirk zijn actie.

Tekst gaat door onder het filmpje

Zaterdag 25 Maart is het Landelijke Opschoondag en ook in Purmerend zijn er meerdere acties waarbij mensen zwerfafval gaan rapen. Het zal dus een extra uitdaging worden om de 500 blikjes en flesjes te kunnen vinden, maar hij heeft er vertrouwen in dat het hem lukt.

Van elke zwerfie die Groot maandag opruimt zal hij een foto maken met de App Litterati, waarbij ook de exacte vindlocatie wordt vastgelegd en hij zal daarmee ook exact vastleggen wat het is. Eerder al deed Groot een honderd dagen durend onderzoek naar zwerfafval waarvan hij de opbrengst afgelopen zaterdag tentoonstelde als een zwerfafvaltaart.

Voor meer info:  mail naar info@zwerfinator.nl of bel 06-81503456


About Author

Dirk Groot

Beroep: superheld - Vecht tegen: zwerfafval en Plastic Soep - Superkracht: kan in 1 seconde een #zwerfie rapen - Geeft gastlessen, lezingen en advies.

1 Comment

Aap

maart 24, 2017at 12:41 pm

Ik hoop uiteraard dat het je niet gaat lukken, maar ik vind je een held…ook al raap je er maar 1. Ik ben trots op je.

Opgeruimde groet, René

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.