Zwerfinator in VM Verpakkingsmanagement

  • 0
Zwerfafval

Zwerfinator in VM Verpakkingsmanagement

Category:Nieuws

Zwerfinator strijdt tegen zwerfafval en plastic vervuiling. Opruimen, onderzoeken, laten zien en bewustwording creëren, dat is zijn aanpak.

Tijdens een opruimtocht sprak redacteur Corina Gunneman hem over ‘zwerfies’, verpakkingen en oplossingen.

Op de Ikea parkeerplaats in Haarlem ontmoeten wij op een zonnige herfstochtend Dirk Groot, beter bekend als Zwerfinator. Groot reist met de trein en arriveert op het naastgelegen station. Met zijn bolderkar met daarin twee vuilnismanden en twee grijpers valt hij direct op tussen de andere treinreizigers. Na een snelle elleboogbegroeting gaat Groot meteen aan de slag. Nog voor hij begint te vertellen, is het eerste stuk zwerfafval al opgeraapt, gefotografeerd en in een van de vuilnismanden verdwenen. Groot werd 6,5 jaar geleden actief als Zwerfinator en sinds vier jaar verwerkt hij data van zwerfafval: ‘Ik maak een foto, een zogenaamde zwerfie, van elk stukje zwerfafval dat ik opruim. Vervolgens voeg ik datalabels toe, houd afstanden bij en scheid en weeg het afval. De data laten zien welke producten waar op straat liggen. Zij geven inzicht in de omvang en de oorzaak van het zwerfafvalprobleem op een specifieke locatie.’

Lees het hele verhaal op de website van VM Verpakkingsmanegement


About Author

Dirk Groot

Beroep: superheld - Vecht tegen: zwerfafval en Plastic Soep - Superkracht: kan in 1 seconde een #zwerfie rapen - Geeft gastlessen, lezingen en advies.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.